• Hem
  • 3 frågor till.....
Våra politiker

3 frågor till… Erik Järvelä

Erik Järvelä är 24 år och bor i Västra Skogen. Han är nyvald ordförande för Vänsterpartiet Solna och studerar företagsekonomi på Stockholms universitet. Erik sitter i styrelsen för Solna Vatten AB och är Vänsterpartiet Solnas sjunde namn på listan inför valet till kommunfullmäktige 2018.

1. Varför är du vänsterpartist?
För mig är Vänsterpartiet det självklara valet eftersom det är det enda partiet som tar våra framtida samhällsutmaningar i migration, klimat och en raskt förändrade arbetsmarknad på allvar. I en tid då andra partier hellre verkar vilja hushålla med regeringsmakten, kompromissar med mänskliga rättigheter och brister i sitt engagemang att förbättra vanliga människors liv så valde jag att gå med i partiet som vill mer.

2. Varför kandiderar du till kommunfullmäktige?
För att Solnas alliansstyrda skatteexperiment måste ta slut. Som någon som börjat se min framtid i Solna så ställer jag mig ofta frågan ”Varför är saker inte bättre?”. Jag nöjer mig inte med den bristande politiska ambitionen som har varit. Vi kan bättre.

3. Vilka frågor brinner du för?
Bostäder, bostäder och bostäder. Som så många andra i min ålder har jag erfarit personligen hur det är att komma ut på nuvarande bostadsmarknad och att möta den ineffektivitet, och framförallt orättvisa, det skapar i samhället. Jag vill se en aggressiv satsning på nya klimatsmarta hyresrätter i Solna. Framtida generationer ska aldrig behöva slängas in i en limbo av andrahandskontrakt och föräldralån när det är deras tid att flytta dit jobb och studiemöjligheter finns.

Offentlig förvaltning. Sparhetsen som har gått i offentlig förvaltning sedan 90-talet är inte långsiktigt hållbar och det ser vi i form av eftersatta lokaler och de anställdas utbrändhet. För att vi ska ha en framtida välfärd värd namnet behöver det investeras långsiktigt och kontinuerligt. Bemanningen måste höjas, de anställda måste få mer kontroll över sina arbetsdagar och framförallt måste underhållet av stadens lokaler sluta skjutas på framtiden.

Kopiera länk