• Hem
  • 3 frågor till.....
Våra politiker

3 frågor till… Linda Cigéhn

Linda Cigéhn är 45 år och arbetar som informatör. Hon bor i Vasalund tillsammans med sin sambo och deras två barn. Hon sitter i barn- och utbildningsnämnden och kommunfullmäktige och är Vänsterpartiet Solnas andra namn på listan inför valet till kommunfullmäktige 2018.

1. Varför är du vänsterpartist?
Jag har alltid haft hjärtat till vänster. När jag och min dotter drabbades av Solnamoderaternas skolpolitik och blev tvingade att byta skola mitt under skolåret kände jag att det räcker visst inte med att vara en engagerad samhällsmedborgare. Jag gick med i Vänsterpartiet i början av 2014, ett beslut jag inte ångrat en sekund.

2. Varför kandiderar du till kommunfullmäktige?
Jag vill se ett maktskifte i Solna. Det är hög tid nu! Jag vill se ett rättvisare Solna för alla, rika som fattiga, unga som gamla. Solna är en bra stad men den kan bli ännu bättre för fler. Som det är nu känns det som att det bara är företagen som räknas. Jag känner att min ”politiska karriär” bara har börjat och att jag har mer att ge.

3. Vilka frågor brinner du för?
Min absolut största hjärtefråga är barn och unga – alltså förskole- och skolfrågor. Det är inte bara för att jag har barn som är i skolåldern, utan även för att i förskolan och skolan läggs grunden för framtiden. Barnen är vår framtid, samtidigt som vi inte får glömma bort att de är vår nutid. Framförallt för barnens skull är det viktigt att komma ihåg.

Jag vill minska på grupperna i stadens förskolor så att de följer Skolverkets riktmärken, vilket innebär max 15 barn i en grupp. Samtidigt ska det även finnas tillräckligt med personal, så aldrig mer än fem barn per pedagog. Lärarna ska hinna vara lärare och skolan ska anpassas efter eleven, aldrig tvärt om. Det är rejäla satsningar med stora utmaningar, det är jag fullt medveten om. Men jag räds inte utan sporras snarare av utmaningen.

Här kan du se hela Vänsterpartiet Solnas lista till kommunfullmäktige.

Kopiera länk