• Hem
  • 3 frågor till.....
Våra politiker

3 frågor till… Sandra Lindström

Sandra Lindström är 27 år och bor i Huvudsta. Hon jobbar som folkhögskollärare och som politisk sekreterare för Vänsterpartiet Solna. Sandra sitter också i kultur- och fritidsnämnden och är förstanamnet på Vänsterpartiet Solnas lista inför valet till kommunfullmäktige 2018.1) Varför är du vänsterpartist?
För att vänsterpartiet alltid står upp för den som behöver hjälp att göra sin röst hörd. Jag gick med i Vänsterpartiet under hösten 2015 när debatten om migrationskrisen var som mest intensiv, och Vänsterpartiet var det enda parti som gav en röst till de mest utsatta. Vi vänsterpartister är övertygade om att samhällsproblemen går att lösa och jobbar stenhårt för att bygga ett bättre samhälle för alla – inte bara för några få.

2) Varför kandiderar du till kommunfullmäktige?
Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att jag vill se ett maktskifte i Solna. Alliansen prioriterar att ha Sveriges lägsta kommunalskatt över allt annat. Jag är trött på att se att det knappt byggs några hyresrätter, på att förskolans barngrupper är så stora, på att vi har så dåliga cykelvägar. Vi vill mer!

3) Vilka frågor brinner du för?
Hyresrätter. Jag bor i mitt tredje andrahandsboende nu och är trött på att aldrig veta var jag ska ta vägen när kontraktet löper ut. Vi måste bygga bort bostadsbristen! Därför ska vi bygga 800 klimatsmarta hyresrätter med rimliga hyror varje år.

Kultur- och fritidsfrågor. Jag är uppvuxen med en ensamstående mamma i ett hem där vi fick äta gröt dagarna innan barnbidraget kom. Jag vet hur det är att inte kunna följa med kompisarna till badhuset eller skolans skidresa för då har familjen ingenting att äta i slutet av månaden. Inget barn i Solna ska behöva ha det så. Exempelvis vill vi sänka avgiften till kulturskolan till 200 kr/termin och införa gratis bad för barn på stadens simhallar.

Skolan. Som folkhögskollärare på allmän kurs möter jag elever som av olika anledningar inte har klarat skolan. Jag vet att alla lärare gör sitt bästa men för att kunna tillgodose alla elevers behov behöver de fler kollegor, mindre klasser och en god arbetsmiljö. Det ska jag kämpa för.

Här kan du se hela Vänsterpartiet Solnas lista till kommunfullmäktige.

Kopiera länk