Blogg

Ge Hagalund en gräsfotbollsplan!

Ungdomar i Hagalund har länge efterfrågat en gräsfotbollsplan där de kan bjuda in andra aktiva spelande ungdomar som vill anordna nattfotboll, nattbasket under sommaren med turneringar. Det ska även finnas lokaler för att enkelt kunna träffas för inomhusaktiviteter under vintertid.

En snabb titt på stadens hemsida visar att de flesta stadsdelar har fotbollsplaner. Men inte Hagalund. Hagalunds IP revs för ett antal år sedan på grund av att staden inte renoverat/underhållit den på så länge att det enda de kunde göra var att riva den. Därefter valde den styrande högern att sälja marken men av de intäkterna föll ingenting tillbaka till idrottssatsningar i Hagalund. 

Vänsterpartiet har tidigare ställt fbolldrömrågor om gräsplan i Hagalund till den styrande högern i Solna i en interpellation och fick då svaret att de inte tänker satsa på någon ny gräsplan. 

Nu har Hagalundsbon och Vänsterpartisten Anette Meliane startat facebookgruppen ”Vi som vill ha gräsfotbollsplan i Hagalund” . Syftet med gruppen är att samla alla som saknar platser i Hagalund där unga kan få utöva olika aktiviteter, exempelvis aktivitetshus eller idrottsplatser, och visa hur många som vill att Solna stad ska genomföra detta i Hagalund.

Vänsterpartiet vill att Solna stad ska satsa mer på spontanidrottsplatser som är tillgängliga för alla. Dessutom anser partiet att det är ett problem i Solna idag att alla områden inte prioriteras lika mycket.Vänsterpartiet anser att alla stadsdelar ska leva och en förutsättning för det är parker, torg, butiker, kommunal service, möjligheter för idrotts- och kulturutövande. Hagalund är ett exempel på en stadsdel där flera av dessa delar saknas och har försummats av staden under en längre tid men det kan man ändra om det finns politisk vilja. Vänsterpartiet kommer fortsätta att driva frågan om gräsfotbollsplan i Hagalund i kultur- och fritidsnämnden. 


Här kan du läsa
hela Vänsterpartiets fråga, interpellation och liberalernas svar.

Här kan du se film från debatten i kommunfullmäktige (53.30 min in i sändningen)

 

Foto: Amina Meliane

 

Kommentarer är avstängda.