• Hem
  • Linda Cigéhn ny...
Pressmeddelande

Linda Cigéhn ny vice gruppledare i Vänsterpartiet Solna

I höstens val gick Vänsterpartiet Solna framåt och blev Solnas tredje största parti. Tack vare framgångarna kan partiet nu tillsätta en vice gruppledare. Linda Cigéhn tillträder på posten.

Vänsterpartiet Solna fick i valet 8,68%, vilket medfört att partiet nu har sex mandat i fullmäktige och är Solnas tredje största parti. De extra resurser som kommer av framgångarna går till en vice gruppledare och Linda Cigéhn, andra namn på Vänsterpartiets kommunlista, tillträdde vid årsskiftet.

”Jag är väldigt glad över förtroendet och ser fram emot att ta mig an uppdraget. Jag kommer lägga min kraft och energi på att driva politik som gör Solna till en kommun för alla, inte bara de rika,” säger Linda Cigéhn, nytillträdd vice gruppledare Vänsterpartiet.

Linda Cigéhn är sedan tidigare även Vänsterpartiets Solnas talesperson i skolfrågor, sitter som förtroendevald i skolnämnden och barn- och förskolenämnden, och är ersättare i kommunstyrelsen. Linda kommer ägna sig åt att föra ut och driva Vänsterpartiets Solnas politik på heltid och stötta Sandra i hennes uppdrag som gruppledare.

”Med en vice gruppledare på plats i stadshuset är vi fler som effektivt kan driva vår politik. Lindas gedigna erfarenhet och engagemang i de viktiga utbildningsfrågorna gör henne till en värdefull tillgång i vårt framtida arbete,” säger Sandra Lindström, gruppledare Vänsterpartiet.

”Skolfrågorna är en av vårt partis hjärtefrågor och ligger även mig extra varmt om hjärtat. Jag vet vad det är att ha barn i Solnas skolor och förskolor, jag ser hur hårt våra pedagoger sliter och ser fram emot att driva politik som förbättrar för barn och personal”, Linda Cigéhn, vice gruppledare Vänsterpartiet.

Linda finns på plats i stadshuset från och med nu.

Kopiera länk