• Hem
  • Mitt Solna - vå...
Nyheter

Mitt Solna – våra 10 toppkandidater beskriver sina politiska visioner om vår stad

ATILLA YAVUZ

Atilla Yavuz är det tredje namnet på Vänsterpartiets lista inför valet till kommunfullmäktige 2018. Han är 45 år och bor i Hagalund med fru och barn, arbetar som näringslivssamordnare, samt sitter i Solna kommunfullmäktige sedan 2010.

Beskriv din relation till Solna:
Kärlek finns i allt och jag minns hur Solna fick mig på fall redan vid första mötet. En kall vinterdag 1985 möttes jag och min hemstad för första gången, och än idag blir jag knäsvag när jag tänker på Hagaparken, en del av vårt vackra och kulturhistoriska arv. Jag bor i Hagalund, en av Solnas mest segregerade stadsdelar. När jag flyttade hit för drygt 30 år sedan var Hagalund en mer levande och ”modern” stadsdel, och erbjöd mycket bättre kommunal service än den gör idag. Vi hade egna kommunala skolor, eget bibliotek och ett postkontor, alltså allt det vi inte har i dagens Hagalund.

Vad saknar du i ditt Solna idag?Jämlikhet. Stadens möjligheter och resurser ska gälla för alla, vilken stadsdel du bor i ska inte avgöra vad du får för service. Ungdomarna i Hagalund har länge efterfrågat en gräsfotbollsplan. En snabb titt på stadens hemsida visar att de flesta stadsdelar har fotbollsplaner, men inte Hagalund. Vi möter ungdomar som är trötta på att inte bli hörda och sedda, ungdomar som vill se handling istället för tomma ord.

Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Segregation är ett samhällsproblem som får stora konsekvenser för dess invånare. Därför vill vi i Vänsterpartiet föra en politik som förändrar den negativa utvecklingen och arbeta aktivt för en stad som tillhör alla. I ett rättvist samhälle omfördelas resurserna så att alla har tillgång lika mycket. Vi tror på den nya generationen och vi vet att vår politik, som grundar sig på solidaritet, medmänsklighet och jämlikhet, skapar bättre förutsättningar för dem.
Vår utgångspunkt är ett Solna för alla!

 

Kopiera länk