• Hem
  • MITT SOLNA – VÅ...
Nyheter

MITT SOLNA – VÅRA 10 TOPPKANDIDATER BESKRIVER SINA POLITISKA VISIONER OM VÅR STAD

ERIK JÄRVELÄ

Erik Järvelä är sjunde namnet på Vänsterpartiets lista inför valet till kommunfullmäktige 2018.  
Han är 24 år och bor i Västra Skogen. Han är nyvald ordförande för Vänsterpartiet Solna, studerar företagsekonomi på Stockholms universitet och sitter i styrelsen för Solna Vatten AB.

Beskriv din relation till Solna
Efter många flyttar längs tunnelbanans blåa linje så var Solna det första stället där jag verkligen fick chansen att stiga av andrahands-karusellen och kunde känna mig hemmastadd på riktigt. För mig som flyttat in från landsbygden är Solna trygghet och, om jag själv får bestämma, min framtid.

Vad saknar du i ditt Solna idag?
Jag skulle vilja se en stad där viljan, inte plånboken, är den drivande livskraften. Solna är en stad fylld med möjligheter, men rätten att ta tillvara på de möjligheterna regleras av kronorna i ditt bankkonto. Examinerade studenter, nyblivna föräldrar, sjukförsäkrade och pensionärers första tanke när livet förändras borde inte behöva vara ’hur ska jag nu hitta bostad’. Men i spåret av den växande ojämlikheten i Solna har denna brist på trygghet blivit vardag. En orimlighet som vi allt för länge accepterat som självklar.

Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Jag vill se en stad som tar ansvar för sina folkbokförda, och som planerar för framtiden. Solna har nästan alla fördelar en kommun kan ha, men de slösas bort av ett oansvarigt styre som stirrat sig blind i den ideologiska ambitionen att ha lägst skatt i landet. För varje insparad skattekrona så fortsätter förfallet. Vi behöver bygga bostäder, investera i vår personal och framförallt se till att Solna är en stad där man både kan och vill bo kvar. Vare sig man är ung, förälder eller äldre. Vi behöver bli en stad där vi alla får plats.

 

Kopiera länk