• Hem
  • MITT SOLNA – VÅ...
Nyheter

MITT SOLNA – VÅRA 10 TOPPKANDIDATER BESKRIVER SINA POLITISKA VISIONER OM VÅR STAD

KERSTIN SCHEUTZ

Kerstin Scheutz är sjätte namnet på Vänsterpartiet Solnas lista inför valet till kommunfullmäktige 2018.
Hon är 65 år och bor i Råsunda. Hon har två vuxna barn, varav ett med funktionshinder, och ett barnbarn. Kerstin arbetar som handläggare på Överförmyndarnämnden och blir snart pensionär. Hon har tidigare suttit i bland annat Socialnämnden och Byggnadsnämnden, och sitter just nu i stiftelsen Signalistens styrelse.

Beskriv din relation till Solna:
Jag har bott här sedan 1956, jobbat 30 år i Solna stad och mitt barnbarn som börjar skolan till hösten är 4:e generationen som går i Råsunda skola

Vad saknar du i ditt Solna idag?
Jag saknar solidaritet, bra cykelbanor, vårdade gröna miljöer, hyresrätter, mer personal till förskola och skola och jätteviktigt kollektivboende/hyresrätter för pensionärer med gemensamma vardagsrum och kök.


Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Jag vill att vi ska få fler billiga hyresrätter för vanliga människor. Signalisten måste bygga för medborgarnas behov och inte för andra intressen. Ett boende är en social rättighet och ska inte bero på om du har en fet plånbok eller inte. Boendet ska ligga vid gator som har ren luft, och därför måste biltrafiken minska i Solna. Fler behöver åka kollektivt eller cykla, och cykelbanor ska regelbundet ses över och restaureras så att cykeltrafiken kan öka. Vi i Vänsterpartiet vill att ha ett renare Solna med färre bilar!

 

Kopiera länk