• Hem
  • MITT SOLNA – VÅ...
Nyheter

MITT SOLNA – VÅRA 10 TOPPKANDIDATER BESKRIVER SINA POLITISKA VISIONER OM VÅR STAD

LINDA CIGÉHN

Linda Cigéhn är andra namnet på Vänsterpartiet Solnas lista inför valet till kommunfullmäktige 2018. Hon är 45 år, arbetar som informatör och bor i Vasalund tillsammans med sin sambo och deras två barn. Linda sitter i barn- och utbildningsnämnden, samt kommunfullmäktige.

Beskriv din relation till Solna:
Jag har bott i Solna sedan 2004 och har trivts här sedan första stund. Jag uppskattar att det är nära till både stad och natur. Här finns allt jag behöver.

Vad saknar du i ditt Solna idag?
Jag skulle önska ett mer jämlikt Solna och att man satsade på alla stadsdelar.
Jag saknar även ett mer hållbart tänk i Solnas styrning och ledning. Ett exempel på hållbart tänkande skulle vara att underhålla stadens fastigheter kontinuerligt så att vi undviker att hamna i läget att det är billigare, i kronor räknat, att riva och bygga nytt. För det är oftast ett kostsammare alternativ för miljön.

Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Då mina hjärtefrågor är skola och förskola så vill jag satsa på en skola för alla och stoppa vinstjakten i Solnas skolor! Jag vill minska barngruppernas storlek, öka personaltätheten och rusta upp stadens alla skolor och förskolor. Jag lyssnar på personalen, vårdnadshavarna och eleverna, och deras önskemål och tankar väger alltid tyngre än företagens. Jag vill se ett Solna för alla!

Kopiera länk