• Hem
  • Mitt Solna – vå...
Nyheter

Mitt Solna – våra 10 toppkandidater beskriver sina politiska visioner om vår stad

SANDRA LINDSTRÖM

Sandra Lindström är första namnet på Vänsterpartiet Solnas lista inför valet till kommunfullmäktige 2018. Hon är  27 år och bor i Huvudsta. Hon jobbar som folkhögskolelärare och som politisk sekreterare för Vänsterpartiet Solna, samt sitter i kultur- och fritidsnämnden.

 

Beskriv din relation till Solna:
Jag har bott i Solna i knappt två år, och har fått kämpa för att få bo kvar.
Det är här jag känner mig hemma. Jag älskar närheten till Huvudsta strand, kulturutbudet, närheten till stan och inte minst att kunna promenera till både jobb och vänner.


Vad saknar du i ditt Solna idag?

Det jag saknar i Solna är något som borde vara en självklarhet för alla: ett fast boende. Trots att jag har ett fast jobb tvingas jag betala hög hyra för min andrahandslägenhet eftersom kötiderna för en hyresrätt i Solna är 13,2 år.

Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Vi måste bygga fler hyresrätter i Solna för att bygga bort den alarmerande bostadsbristen. Jämlikheten börjar med bostäder till alla, mindre grupper i förskolan och skolan, omställning till ett hållbart klimat och fritidsaktiviteter som alla har råd med. Historien och forskningen har lärt oss att jämlika samhällen är trygga samhällen. Vänsterpartiet är det enda partiet som förstår att jämlikhet också kräver omfördelning och investeringar i vår framtid. Mitt Solna ska vara ett jämlikt Solna, och därför väljer jag Vänsterpartiet.

Kopiera länk