• Hem
  • MITT SOLNA – VÅ...
Nyheter

MITT SOLNA – VÅRA 10 TOPPKANDIDATER BESKRIVER SINA POLITISKA VISIONER OM VÅR STAD

TOVE PEHRSSON

Tove Pehrsson är fjärde namnet på Vänsterpartiet Solnas lista inför valet till kommunfullmäktige 2018. Hon är 42 år, arbetar som informatör och bor i Hagalund. Tove sitter som ersättare i kommunfullmäktige.

Beskriv din relation till Solna:
Jag flyttade tillbaka hit till Solna för nästan tio år sen och idag är Solna hemma för mig. När jag var mellan 19-20 år bodde jag något år i ett studentrum i Kungshamra och promenerade runt i naturen kring Ulriksdals slott. Idag går jag gärna en tur runt Norra kyrkogården. Här på Blåkulla där jag bor hälsar vi och pratar med varandra i hissen, och i den lokala matbutiken känner personalen igen oss stamkunder. Jag har gott om kamrater bland både nya och gamla Solnabor. Folk verkar gilla mig trots att jag inte är AIK:are!

 

Vad saknar du i ditt Solna idag?
Det man märker först när man kommer hit och som jag tycker är tråkigt med Solna är att så mycket har byggts utan någon helhetstanke bakom stadsplaneringen. Vi har stadsdelar som inte hänger ihop och det är svårt att promenera eller cykla runt om i kommunen. Solna stad har väldigt mycket vacker natur och en fantastisk kulturhistoria som på grund av det här tyvärr inte alltid är så lättillgänglig. Jag saknar en sammanhängande infrastruktur för gång- och cykelvägar och en mer genomtänkt stadsplanering.
Sen ser jag hur ungdomarna i mitt område hänger i portar eller utanför den lokala pizzerian. Det finns inte tillräckligt många fritidsgårdar i Solna och äldre ungdomar måste ta sig till Skytteholmsparken för att få ett tryggt ställe att hänga på. Barn och ungdomar behöver platser utanför hemmet där de kan få vara tillsammans och möta trygga vuxna. Tidigare jobbade jag med missbrukare och en sak som jag ser saknas i Solna är uppsökande fältassistenter som kan hjälpa folk i tid. Bristen på bra mötesplatser och närvarande vuxna gör mig orolig för de ungdomar som har det tufft idag.

Hur vill du som vänsterpartist förbättra Solna?
Jag är mycket intresserad av hållbar stadsplanering, klimat och miljö, så de frågorna är viktiga för mig. Som lärare vet jag hur helt livsnödvändigt det är att alla barn får en bra skolgång, och det är kommunens ansvar att se till att alla våra ungdomar har fått det när de går ut. Jag vill helt enkelt att vi gör Solna till en välplanerad och bra stad att leva i med fritids, medborgarkontor, vårdcentral och biblioteksfilial i varje stadsdel, tillräckligt med personal i skola och förskola, trygga och fungerande gång- och cykelvägar, och nya klimatsmarta bostadsområden där hyrorna är anpassade för vanligt folk.

 

Kopiera länk