• Hem
  • Vänsterpartiet ...
Nyheter

Vänsterpartiet lyfte debatt om gräsplan i Hagalund

En snabb titt på stadens hemsida visar att de flesta stadsdelar har fotbollsplaner. Men inte Hagalund. När Vänsterpartiet ställde frågan om gräsplan i Hagalund till den styrande högern i Solna fick vi svaret att de inte tänker satsa på någon ny gräsplan.

Ungdomar i Hagalund har uttryckt att de saknar en fotbollsplan i sitt område. Vänsterpartiet vill att Solna ska satsa mer på spontanidrottsplatser som är tillgängliga för alla. Dessutom anser partiet att det är ett problem i Solna idag att alla områden inte prioriteras lika mycket.

Vänsterpartiet anser att alla stadsdelar ska leva och en förutsättning för det är parker, torg, butiker, kommunal service, möjligheter för idrotts- och kulturutövande.

– Hagalund är ett exempel på en stadsdel där flera av dessa delar saknas och har försummats av staden under en längre tid men det kan man ändra om det finns politisk vilja, säger Thomas Magnusson gruppledare för V och ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

– Frågan om en fotbollsplan är ett exempel bland flera där vi i Vänsterpartiet vill satsa på förbättringar i stadsdelen men där den styrande högern i Solna säger nej, fortsätter han.

bolldröm
Här kan du läsa
hela Vänsterpartiets fråga, interpellation och liberalernas svar.


Här kan du läsa
hela Vänsterpartiets fråga, interpellation och liberalernas svar.

Här kan du se film från debatten i kommunfullmäktige (53.30 min in i sändningen)

Foto: Amina Meliane

Kopiera länk