På gång

På gång

Här finns information om kommande aktiviteter och om var och när du kan möta oss i Vänsterpartiet för att diskutera politik.

Anmäl dig gärna till [email protected] till alla aktiviteter utöver medlemsmötena. Medlemsmötena är det bara att komma till. Du är välkommen även om du inte är medlem ännu men är nyfiken på Vänsterpartiet.

2o april / Nedrustningspub. 18.00-20.00. I Sundbyberg
Kom på quizz och samtal på tema nedrusning med
– Linda Åkerström, Svenska Freds- och skiljedomsföreningen 
– Gabriella Irsten, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet. 
➤ Tid: 18.00 – 20.00
➤ Plats: Restaurang Boulevard, Esplanaden 18, Sundbyberg. 
T Sundbybergs Centrum eller pendel till Sundbyberg, uppgång mot Sturegatan. 
Vill du äta? Anmäl i förväg till [email protected] eller skriv i kommentar här i eventet. Du betalar, vi fixar beställningen.
Se meny här: http://www.restaurangboulevard.se/a-la-carte/
Facebookevent

21 april / Röd Lördag. Solna Centrum. 12.00-14.00
Vi delar ut flygblad, kaffe och kakor i Solna Centrum och pratar med folk om vår politik och vision för Solna. Vill du hjälpa till? Anmäl dig till [email protected] 

22 april / Hjärtat i en hjärtlös värld. Temadag om tro och politik
Vänsterpartiet Solna i samverkan med Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) bjuder in till en eftermiddag om tro och progressiv politik. Förtryck och hat i religionens namn har en lång historia men tron kan också stärka kampen för rättvisa, frihet och jämställdhet. Hur kan relationen mellan tro och progressiv politik se ut idag? Träffen inleds med en föreläsning av professor Mohammad Fazlhashemi, om tolkningsstriden inom islam och om socialistiska och progressiva riktningar. Därefter följer ett panelsamtal med författaren Elin Grelsson Almestad, journalisten Bilan Osman och Mohammad Fazlhashemi.
➤ Tid:
14.00–16.00
➤ Plats:
Solna Folkets hus
Facebookevent

23 april / Medlemsmöte
Tema: motionsskrivande. Vi skriver motioner och interpellationer tillsammans. Träff för nya medlemmar börjar kl. 17.30. 
➤ Tid:
18.30–21.00 (fika serveras från 18.00)
➤ Plats:
Västra vägen 9D. Kod: 4919ok.
Facebookevent

 27 april / Flygbladsutdelning. 7.30 i Västra Skogen
Vi delar ut flygblad vid tunnelbanan i Västra Skogen och pratar om våra frågor. Vill du hjälpa till? Anmäl dig till [email protected] 

30 april / Valborgsmässoelden. Vattentornet i Hagalund. Från 19.00
Vi firar valborg traditionsenligt i Hagalund och i Skytteholm. Kom och stå med oss när vi delar ut material och flygblad. 

1 maj/ 1 maj Stockholm – vår tur nu
Gå med i Sveriges största första maj-tåg! Bjud gärna in dina vänner till evenemanget! Vi samlas på Medborgarplatsen kl. 12. På scen: The Knash, Ylva Seigerlund, Ung Vänster, Carl Tjernell, VSF m.fl.  Avmarsch vid kl. 13. Demonstrationen går från Medborgarplatsen längs Götgatan mot Slussen och sedan vidare över Skeppsbron till Kungsträdgården. I Kungsträdgården kommer det vara musik och tal av bland andra Jonas Sjöstedt från kl. 13.30. Efter talen kommer en hemlig artist uppträda. Du vill inte missa detta! Alla tal teckentolkas.
➤ Tid: 12.00–17.00 
➤ Plats: Samling vid Medborgarplatsen 12.00-13.00. Kungsträdgården från cirka 13.30.
Facebookevent

5 maj / Röd Lördag i Huvudsta. 12:00-14:00
Vi delar ut flygblad och pratar om vår politik med Huvudstaborna. Vi kommer stå vid Huvudsta Centrum. Vill du hjälpa till? Mejla oss på [email protected] 

8 maj / Valskola. Rikspolitik. 18:00- 20:00 
Vässa dina kunskaper inför valet! 
Missade du vår första serie om valstudier? Eller något av tillfällena? Nu går de i repris. 
Vi vill att det ska vara enkelt att engagera sig i vårt parti och inte minst i valrörelsen. Därför erbjuder vi valstudier för alla medlemmar i vår förening. Under tre tillfällen kommer du få superkoll på vår politik på lokal-, landstings- och riksnivå och lära dig allt om hur du kan engagera dig i valrörelsen.
Denna gång handlar det om rikspolitik. Gustav Olofsson, som jobbar för Vänsterpartiet, kommer och pratar om partiets rikspolitik. 

➤ Tid: 18.00-20.00
➤ Plats: Västra Vägen 9D, BV. 
Facebookevent