• Hem
  • Ökat stöd till ...
Debattinlägg

Ökat stöd till Agera kvinnojour kan rädda liv

Dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” belyser sångerskans liv och karriär – men också den brutala misshandel en tidigare partner utsatte henne för. Sedan dokumentären släpptes nyligen har kvinnojourerna överösts av samtal från våldsutsatta kvinnor.

Mäns våld mot kvinnor är ett enormt utbrett problem, även i Solna. För bara några veckor sedan hittades en kvinna i Huvudsta död i sitt badkar. Hennes partner har redan erkänt för polisen att hans misshandel ledde till kvinnans död.

I Solna kan kvinnor vända sig till Agera kvinnojours samtalsmottagning för att få hjälp, stöd och praktisk information att ta sig ur en våldsam relation. Det är en livsviktig verksamhet – men eftersom den drivs av projektpengar från Socialstyrelsen kan den tvingas lägga ner vid årsskiftet. I dag finanserias Ageras skyddade boende av Solna stad, men Vänsterpartiet anser staden även ska stödja den öppna verksamheten ekonomiskt.

På kommunfullmäktige 8 april lägger vi fram en motion om just det. Om motionen går igenom kan Agera kvinnojour fortsätta sitt viktiga arbete att hjälpa kvinnor ur våldsamma relationer. Kanske kan det rädda liv.

Sandra Lindström, oppositionsråd (V)
Atilla Yavuz, talesperson i jämlikhetsfrågor (V)

Publicerad i Vi i Solna 5 april 2019

Kopiera länk