• Hem
  • Varför låter ni...
Debattinlägg

Varför låter ni Råsunda skola förfalla?

 

Mitt barnbarn började i 6-årsgrupp på Råsundaskolan i augusti 2018. Han är den fjärde generationen i vår familj som går där. Jag , mina barn och barnens farfar har en gång gått i Råsunda skola. Själv har jag dessutom jobbat på skolan under 80- och 90-talet.

Skolan har inte någon gång tidigare varit i sådant deprimerande tillstånd som nu. Vi möttes av trasiga fönster, flagnande målarfärg runt fönstren, persienner på halvstång och för att inte tala om den dåliga luften i skolan. I två klassrum ska ca 25 barn vistas hela dagen och klara sig utan nämnvärt syre.

Som lök på laxen så stängdes dessutom matsalen på grund av en vattenläcka tidigt på höstterminen.

Har inte Solna stad något som helst intresse av att vårda sina fastigheter? Ska våra barn vistas i miljöer som inte är tilltalande och kanske till och med hälsovådliga? Jag blir så ledsen att se mitt barnbarn i detta när skolan en gång varit så fin.

Kerstin Scheutz (v)

Publicerad i Mitt i Solna 26 mars 2019.

 

Kopiera länk