• Hem
  • Vi välkomnar ny...
Nyheter

Vi välkomnar nya styrelsen!

På årsmötet 13 mars 2021 valdes en ny (eller ja, nygammal) styrelse. Cajsa Örevall, tidigare ledamot, är Vänsterpartiet Solnas nya ordförande! Leif Åsbrink López är kassör (omval), Ewy Olausson och Emil Flisbäck valdes om till ledamöter. 

Här kommer en presentation av gänget som ska leda oss mot valframgång under kommande år!

Cajsa Örevall, ordförande


Födelseår:
1994

Definierar mig som: Kvinna

År som aktiv medlem: Hjärtat har alltid varit rött och suttit till vänster. Jag vet inte när jag blev medlem exakt, men aktiv har jag varit sedan jag flyttade till Solna 2019.

Sysselsättning: Kriminalvård och studerande.  

Uppdrag inom partiet idag: Styrelseordförande, internfeministiskt ansvarig samt ersättare i socialnämnden.

Särskilt intresserad av: Social rättvisa, barn och ungdomars rätt till meningsfulla och varierande fritidsaktiviteter. När jag hör diskussioner om ”hårdare tag” tänker jag ”fånga upp, stötta och behandla”. Det förebyggande arbetet är något vi behöver mer av för att skapa en hållbar och socialt rättvis värld.

Leif Åsbrink López, ledamot och kassör

Födelseår: 1971

Definierar mig som: Man

År som aktiv medlem: 4 år

Sysselsättning: Auktoriserad socionom. Psykoterapeut som arbetar som familjerådgivare i Stockholms stad.

Uppdrag inom partiet idag: Ordinarie ledamot i Socialnämnden, kassör i styrelsen samt nämndeman i förvaltningsrätten.

Särskilt intresserad av: Vill arbeta som support till medlemmar som har tankar och idéer på hur vi kan göra samhället bättre genom att föra fram vår politik i Solna. Antirasistiskt arbete och socialt arbete ligger mig närmast eftersom det är en del av mitt vardagsliv som jag påverkas av. Jag vill ha ett feministiskt, antirasistiskt och hållbart samhälle för mina barn och barnbarn och då måste jag själv kämpa för det.

Ewy Olausson, ledamot


Födelseår:
  1952

Definierar mig som:  Kvinna

År som aktiv medlem: 10 år uppdelat på två omgångar.

Sysselsättning yrkesbakgrund: Rektor på förskola.

Uppdrag inom partiet idag: Ordinarie ledamot i Barn- och förskolenämnden, ersättare i Skolnämnden, antirasistiskt ansvarig.

Särskilt intresserad av: Barn- och ungdomsfrågor, miljöfrågor, antirasism och feminism.

Emil Flisbäck, ledamot


Födelseår:
1990

Definierar mig som: Man

År som aktiv medlem: Sedan 2012.

Sysselsättning: Studerar och arbetar som transportör på Karolinska Sjukhuset.

Uppdrag inom partiet idag: Vice styrelseordförande, medlemsansvarig, ledamot i Kultur-och fritidsnämnden samt ersättare i Barn- och förskole nämnden.

Särskilt intresserad av: Har varit engagerad i flertalet ungdomsprojekt under min uppväxt i Solna, band annat Black Sheep som jag var med och grundade. Jag är en mångsysslare som tror på solidaritet och omtanke människor emellan, och hoppas kunna vara med och förändra Solna till det bättre.

Kopiera länk