• Hem
  • Kerstin Scheutz...
Debattinlägg

Kerstin Scheutz (V): Ge de äldre en bänk att sitta på!

På kvarteret Hallen, Lövgatan 45, mellan omvårdnadsboendet och 65+-boendet, går två bussar i närtrafiken – En till Rissne och en till Skoga. Det är mest pensionärer som åker med bussarna därifrån.

När jag går förbi hållplatsen er jag ofta äldre som väntar på bussen. Vid flera tillfällen har jag sett hur de sitter på stenstolparna som gränsar till parkeringen bakom, eftersom det inte finns någon ordentlig bänk. Det är knappast någon bekväm plats att sitta på, särskilt inte för De som är gamla. Inte heller finns det tak över huvudet på hållplatsen. Jag fasar för hur det kommer bli när snön och kylan kommer!

Därför lämnade jag in en motion på senaste kommunfullmäktige. Jag hoppas att staden nu ser till att busshållplatsen får en bänk och ett ordentligt väderskydd!

Kerstin Scheutz (V)
Ledamot i kommunfullmäktige och omvårdnadsnämnden
Talesperson i äldre- och omvårdnadsfrågor

Publicerad i SolnaDirekt 5 september 2019

Kopiera länk