• Hem
  • Pressmeddelande...
Nyheter

Pressmeddelande: Vänsterpartiet kräver svar om kulturskolan

På kommunfullmäktige 27 september lämnar Vänsterpartiet en interpellation till tekniska nämndens ordförande Magnus Persson (C). Interpellanterna Sandra Lindström och Thomas Magnusson lyfter flera problem med kulturskolans lokaler och vill veta hur dessa ska åtgärdas.

”Kulturskolan i Solna är fantastisk, men dessvärre lämnar de befintliga lokalerna mycket att önska. Vi vill ju att kulturskolan ska kunna fortsätta med verksamheten och växa i framtiden. Då måste lokalerna åtgärdas”, säger Thomas Magnusson, ledamot i kommunfullmäktige (V).

I interpellationen beskrivs Parkskolans problem med torr luft som gör att akustiska instrument blir ostämda och går sönder, vilket blir dyrt i längden. Även ljudisoleringen är dålig menar Vänsterpartiet, vilket gör att olika kurser och lektioner stör varandra. Vissa rum är för små vilket leder till hög ljudvolym och risk för hörselskador, enligt uppgifter från kulturskolans personal. Därtill finns för få lokaler för all verksamhet som bedrivs, och möjligheterna till scenframträdanden, en viktig del av kulturskolans verksamhet, är mycket begränsade.

”Kulturskolan håller ju till ute på flera skolor, och där är det ännu knepigare. Ofta saknas rum som är anpassade för kulturskolans verksamhet, och eftersom skolorna redan är överfulla så blir det stor konkurrens om rummen. Det har exempelvis lett till att flöjtundervisningen på Ulriksdalsskolan har tvingats in i träslöjdssalen. Det är inte okej”, säger Sandra Lindström, oppositionsråd (V).

Interpellationen består av flera frågor. När interpellationen lämnats in ska den godkännas av kommunfullmäktige, därefter inkommer tekniska nämndens ordförande med ett skriftligt svar till nästa kommunfullmäktigesammanträde. När interpellationen debatteras får alla ledamöter i fullmäktige debattera frågan.

Här kan du läsa interpellationen (PDF)

Kontakt:
Julia Sundqvist, politisk sekreterare
[email protected]
072-583 37 05
vansterpartiet.solna.se

Kopiera länk