• Hem
  • Driv restaurang...
Debattinlägg

Driv restaurangen på Hallen i egen regi

Restaurangen på Hallens äldreboende är en viktig mötesplats för många i Råsunda och en naturlig plats för de boende på vård- och omsorgsboendet att möta anhöriga. Därför är det viktigt att restaurangen håller öppet och att maten håller god kvalitet. Så är det tyvärr inte idag.

Klagomålen på maten på Hallen har varit stora sedan Fazer övertog driften under våren 2019. Jag har under året träffat många Råsundabor, boende på Hallen och deras anhöriga som uttryckt missnöje över att deras mötesplats på Hallens restaurang har tappat så mycket i kvalitet sedan man bytte utförare.

Strax innan jul meddelade Fazer att de tänker sluta driva restaurangen vid årsskiftet. Eftersom ingen kunde över driften med så kort varsel är nu restaurangen stängd. Staden passar på att renovera lokalen, och förvaltningen har uttryckt en förhoppning om att kunna öppna restaurangen på nytt i maj med en ny utförare.

Situationen visar hur sårbara verksamheter blir när staden överlåter till marknaden att ta hand om dem. När privata utförare drar sig ur avtal med staden är det till sist medborgarna som får ta smällen.

Jag hade gärna sett att restaurangen på Hallen drevs i kommunal regi. Solna stad ska kunna garantera god service för invånarna och om privata utförare inte klarar av att leverera det så är det hög tid att själva ta över.

Kerstin Scheutz, ledamot i kommunfullmäktige och omvårdnadsnämnden (V)

Foto: Eli Eshaghi via Unsplash

Kopiera länk