• Hem
  • Mer gatukonst m...
Pressmeddelande

Mer gatukonst med nya konstplanen

På kultur- och fritidsnämndens möte 23 februari 2023 fattas beslut om en ny konstplan for Solna stad. I den nya konstplanen förstärks fokuset på hur Solnaborna kan bidra till konst i stadsmiljön.

– Vi vill att Solnaborna ska ha möjlighet att både skapa och se mer konst! Det kan handla om muralmålningar, graffitiprojekt eller annan gatukonst. Alla har glädje av att fler kan skapa, säger Sandra Lindström (V), ordförande i kultur-­ och fritidsnämnden.

For att utveckla arbetet med gatukonst i Solna kommer staden att ha dialog med engagerade graffitimålare, andra gatukonstnärer och sakkunniga. Planen är att arbetet ska vara klart under 2023.

– När dialogen är genomförd är målet att vi ska ha en plan för var i Solna vi kan ordna öppna väggar för graffitikonst, säger Sandra Lindström.

Om konstplanen
Konstplanen styr hur konsten ska vara närvarande i staden och bidra till dess utveckling, i såväl befintliga som nya bostadsområden. Samt hur den gedigna konstsamlingen som Solna stad byggts upp sedan 1950-talet ska hanteras och synliggöras. Den nya konstplanen innehåller nu också hur tillfälliga konstprojekt ska hanteras, projekt som inte blir en del av stadens fasta konstsamling.

Läs mer:
https://solna.vansterpartiet.se/oppna-vaggar/

Mitt i Solna, 2022-03-08: https://www.mitti.se/nyheter/oppna-graffitivaggar-foreslas-i-solna-6.27.34192.94ba8e29d1

Kontakt:
Sandra Lindström, Vänsterpartiet: [email protected], 072-583 11 06

Kopiera länk